Animació infantil, Música i Teatre

PER NADAL, PAS DE PARDAL

 
PICAP CD-80 0026-02. 1995. EXHAURIT

Cançons populars i noves cançons per al Nadal i les festes d'hivern.

Presentació d'en Jaume Arnella.

Arranjaments i direcció: Marcel Casellas

Seleccció, tria i producció: Rah-mon Roma

Amb els músics: Marcel Casellas, Francesc Marimon, Andreu Ubach, Rah-mon Roma, Clara Font, Jordi Meda, Xavi Múrcia, Roser Olivé, Mirna Vilasís, August Garcia, Enric Llort i el cor de veus xiques: Carles, Estefania, Elisabet i Raquel. 

Enregistrat als Estudis Kay per J.A. Castaño (Nyanyo) el setembre de 1995.

 

L'animador Rah-mon Roma treu el disc compacte "Per Nadal, pas de pardal" Anna Cabeza. El 9 nou. 11/12/95      [...] L'obra conté 18 cançons amb les quals es fa un repàs a totes les tradicions d'aquestes festes. R.R. ho explica de manera clara: "Repasses les festes nadalenques i t'adones que, per exemple, la Fira de Santa Llúcia no té cap cançó o que la festa dels Reis en té molt poques. Volia fer cançons que omplissin aquest buit i tenir en compte, per exemple, el dia dels innocents, la tradició de muntar el pessebre, l'home dels nassos... [...] A més de fer un repàs cronològic de les tradicions, [el disc] té el valor afegit de recollir cançons no gaire conegudes a les quals hem donat un tractament musical tradicional, amb instruments de casa nostra i amb arranjaments ben treballats. [...] El disc ve a recordar-nos que, en nadales, no està tot dit i que encara es poden fer lletres, músiques i arranjaments originals i divertits. [...]

Jordi Roura. Cavall Fort.[...] Cal destacar-ne la tria de les cançons: combina nadales tradicionals catalanes poc conegudes i melodies i lletres original [...] No us perdeu aquest disc.

Per Nadal, pas de pardal. Miquel Pujadó. Serra d'Or. núm 446. febrer 97Heus aquí un disc de cançons de Nadal agradablement sorprenent per dos motius. Un: per la tria dels temes —en Rah-mon Roma no ha caigut en la trampa de xipollejar entre les tonades més conegudes i utilitzades, i ha preferit assumir el risc de donar a conèixer cançons originals o relativament poc difoses, atrevint-se fins i tot a l'aparent heretgia de transformar "Santa Claus is coming to town" en un tema dedicat als Reis d'Orient. Dos: pels arranjaments, a càrrec de Marcel Casellas, un mestre en camps aparentment com el jazz i la música tradicional. El clima instrumental d'aquestes cançons s'allunya radicalment del simplisme insultant de moltes produccions per a infants, i arriba a nivells inspiradíssims i d'autèntica creació. Si hi afegim una interpretació vocal acurada i convincent, podem concloure quePer Nadal, pas de pardal és un disc que no es consumirà pas en un sol cap d'any.

 

Us ofereixo també un plus en aquesta publicació: la possibilitat de descarregar-vos una versió en Play-Back (hi ha algunes veus, però no pas la principal) per si us ve de gust treballar-lo a l'escola. M'heu d'enviar una foto vostra amb el CD original i us envio l'enllaç per descarregar-vos-el. Us demano també que en feu ressò i que contribuïu a afegir comentaris en aquest web, així com que m'envieu alguna foto de concerts o enllaços de video que pengeu. 

 

(NOTA: El video que veieu en aquesta pàgina està cantat per nenes i nens de P5. Tot un concert!)

Preu:
10.00 €

Escolta'n una mostra

Imatges

No hi ha imatges

A retallar papers

Últims comentaris

30/11/2014
Rah-mon Roma (no verificat)
Encantat. Les espero! ...i recordeu que també puc anar a actuar a la vostra escola.
30/11/2014
Anònim (no verificat)
Genial! Fa anys havia cantat algunes de les cançons d'aquest cd a l'escola. Aquest any hi volia tornar però no trobava la base instrumental. Et faré arribar alguna gravació. Gràcies!!
16/10/2014
Rah-mon Roma (no verificat)
Hola, Laia i Sari: Com que no m'heu deixat el vostre correu us he de contestar aquí mateix. Poseu-vos en contacte amb mi, si us plau, i us comento el tema. Gràcies. info@rah-mon.com
15/10/2014
Laia (no verificat)
Holes! Em sembla molt interessant la teva proposta! On es poden aconseguir les partitures?

T'ho has passat bé?

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Imatge CAPTCHA
Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.