Amics i amigues,

Enguany a l’AMAPEI, l’Associació de Músics i Animadors/es Professionals d’Espectacles infantils, celebrem el nostre 10è aniversari com a associació.

Aquest ofici d’animadors/es que ens uneix a l’AMAPEI, va començar un dia de l’any 1971 quan en Xesco Boix, Jordi Roura, Laura Pérez, Núria Ventura i Josep Maria Pujol van decidir unir-se i formar el grup d’animació per a la mainada Ara va de bo, oferint des de Catalunya un model d’espectacles infantils de qualitat únic al món.

L’animació per a la quitxalla es va posar en marxa trencant tots els esquemes dels espectacles infantils coneguts fins aleshores. A poc a poc, va vèncer les prohibicions de la dictadura franquista cap a la llengua i la cultura catalanes, i va progressar malgrat la manca de promotores artístiques d’espectacles que l’impulsessin. Poble a poble, escola a escola, es va anar refermant any rere any i, seguint el model d’Ara va de bo, van anar sorgint més animadors. A partir de l’any 1975, l’aparició de la promotora cultural Enllaç va contribuir a consolidar l’ofici d’animador/a i a la professionalització d’aquest nou gènere musical.

L’animació infantil es va convertir en un model d’espectacle divertit i, alhora, potenciava tots aquells valors que no formaven part dels llibres de text, com ara la solidaritat, l’estima, la imaginació, la creativitat, el bon gust, i el fet de compartir i no competir… També, en aquells primers anys, va ser un bon complement de l’ensenyament i l’ús de llengua catalana a les escoles, als esplais i als caus, fent possible, al mateix temps, que la mainada tingués fal·lera per la música, i s’engresqués a cantar en alguna coral o a agafar la guitarra als esplais, en uns anys en els que, cal recordar-ho, l’ensenyament musical no era present dins els plans d’estudi de l’escola com ara.

Als anys noranta, van anar sorgint molts més animadors i nous grups arreu de Catalunya. Ara fa 10 anys, una colla d’animadors van decidir unir-se i endegar l’AMAPEI, una associació que ha arribat fins avui dia i que any rere any va creixent més i més. Ja en som molts d’ animadors/es associats i, tot i que cada professional és una realitat, un estil i una manera de pensar diferent, tots els que formem part de l’AMAPEI tenim ben clara una cosa: que la nostra mainada, catalans o nouvinguts, són el futur de Catalunya i que, exercint el nostre ofici de l’animació, tenim un compromís adquirit per donar el millor que puguem oferir-li a una nena i a un nen…
I que per molts anys!!!

Sòcies i Socis de l’AMAPEI

El dijous dia 2 farem la presentació del CD “10 anys d’AMAPEI”.
US PREGUEM CONFIRMEU LA VOSTRA ASSISTÈNCIA AL MAIL junta@amapei.com