Dissabte 3 de maig, volta que voltaràs.

Avui, solament deixaré al bloc algunes fotos i films, amb un petit comentari. Ha estat un dia de passeig total, i d’inici del Lotus Lantern Festival. Anem a pams.


A punt d’entrar al mercat de Namdaemun (me’n ric del de l’altre dia!!!), m’aturo davant la Soungnyemun, a la porta del sud de la ciutat. De fet, està tapada per restauració. No tenia cap protecció i un pobre vellet de 70 anys se li va acudir cremar-la. No en va quedar res.


El mercat, és un formiguer dels grans!


A Corea, també són aficionats als peus de porc. De fet, és una menja molt esquisida i valorada.


Les botigues, al detall són precioses. Aquí teniu l’arrel de ginseng en conserva.


A Cheonggyecheon hi ha un catalanet. I precisament avui també ha començat la Festa Major de la ciutat.


Això són Llanternes que representen el SALMUNORI, una formació musical característica i també dansa tradicional coreana.


Al carrer més típic de la City, al barri d’Insadong, trobem la cercavila de les autoritats, que enceten la Festa Major. Inicia la comitiva un grup de SALMUNORI i, després, la banda i les autoritats pertinents.


Aquests recipients de ceràmica s’utilitzen per guardar el KIMCHI, la col fermentada que es fa un cop l’any perque duri 365 dies. El trobareu a tots els àpats.


La Laura i Jo, acabem de fer un te coreà i hem volgut sortir els dosa la foto.


Li havia promès al meu fill aquesta imatge…


Ja som enmig dels preparatius del Lotus Lantern Festival, i hem entrat al temple budista de Jogyesa.


Ens ha vingut de gust pujar a la Torre Samsung. A dalt hi ha un restaurant, però no hi hem pas pujat per la teca, sinó per les vistes. Al fons de l’avinguda, hi podreu veure —això sí, molt petiteta— la Hunginjimun, altrament anomenada Porta de l’Est.


Amb qualsevol reclam es munten les paradetes. No només de menjar, de beure, de cosetes, mandangues i punyetetes, de verdures, de peix, de sabates (sabaters inclosos)… i de lectors de les ratlles de les mans.


Hi ha parades xiques i n’hi ha de grans. Gairebé totes són mòbils, com aquesta. De fet, aquesta té un valor afegit: sempre està muntada…


Aquí teniu el SALMUNORI de la Parade, amb drac inclòs!


Un detallassu del drac il·luminat


Una super llanterna.


I, finalment, dos il·luninats. Apa, siau, que aquí és tard… tot i que no vol pas ploure.