A moltes escoles del país hi ha activa una instal·lació de megafonia. També a moltes escoles es fa una selecció musical que sona ales entrades i sortides de classe… És una molt bona idea, certament, i molt emprada. Però quan les idees es treballen, es desenvolupen i es presenten com a projecte global musical, el resultat és mereixedor d’admiració.

Gràcies a uns amics —pares actius a l’escola—, em vaig assabentar d’aquesta iniciativa musical que es practica a l’Escola Joan Bruguera. Les entrades i sortides escolars les amenitzen amb una selecció musical extensa, però no s’aturen aquí: documenten cadascuna de les cançons al mateix portal de l’escola, amb imatges, els textos de les cançons, enllaços a les pàgines dels autors… Presenten el projecte i exposen els criteris de selecció. Ofereixen també un canal per a què hi puguis suggerir o comentar.

Felicito públicament als artífexs de la idea i als qui hi han posat hores i el coll per a tirar-ho endavant, i em sento afalagat per ser present en les cançons seleccionades.

Podreu trobar el projecte a: http://www.escolajoanbruguera.cat/filmusical/