Avui he disposat d’una bona estona per escoltar el programa especial sobre l’Animació Infantil que van radiar a Catalunya ràdio dilluns passat, a l’Ofici d’Educar.
Els Xiula, en Jaume Barri i els de La Tresca i la Verdesca eren els convidats a la tertúlia… I dic tertúlia sense cap malícia, en el millor sentit que us pogueu imaginar. Sentir-los parlar amb aquell positivisme tan sincer i tan real —tal i com són tots ells—, desgranant le spreguntes de la dient-se les coses boniques els uns als altres, era com si els tingués a tocar tots plegats fent-la petar davant d’unes cervesetes.
Certament, jo no hi era físicament, però m’hi sentia integrat …i que em cacéssin quatre frases meves també m’ha sorprès i il·lusionat, què carai!
Formar part d’aquest col·lectiu de l’animació a Catalunya amb tant de bonrotllisme és un alicient constant a continuar fent feina. Us ho asseguro!

L’ofici d’educar

L’animació infantil

Xesco Boix, pioner de l’animació infantil a Catalunya, deia que la guitarra era la seva arma per fer un món diferent. L’animació infantil té un llarg recorregut a casa nostra, amb la voluntat de connectar amb el públic, implicar-lo, fer-lo bellugar, cantar i emocionar, i es fa des d’una voluntat educativa i un esperit lúdic. En parlem a “L’ofici d’educar” amb el grup Xiula, la Tresca i la Verdesca i Jaume Barri. Escoltarem la seva música, les seves experiències amb el públic familiar i el seu sentir. Escoltarem també el catedràtic Rafael Bisquerra, als “Llibres per somiar” Jaume Centellas ens porta Sachiko de Caren Stelson; a “La resposta està en els clàssics” Joan Santanach, de l’editorial Barcino, ens llegeix un fragment de l’amor heroic d’Arnau de Vilanova; i acabarem amb “La veu de l’experiència” escoltant com viuen els espectacles d’animació infantil els nens i les nenes.

http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/lofici-deducar/lofici-deducar/audio/996182/

Descarrega’t l’aplicació de Catalunya Ràdio per mòbil
Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.catradio.eng
iOS:
https://itunes.apple.com/es/app/catalunya-radio/id318047072