ACCIÓ TEATRAL D’ÀMBIT CATALÀ 
DE L’ASSOCIACIÓ TTP PER AL 15 DE SETEMBRE de 2013MANIFEST

Avui 15 de setembre, la TTP, l’associació de companyies de teatre per a tots els públics, ha organitzat una jornada d’espectacles a diferents poblacions de Catalunya. Amb aquest acte volem donar el tret de sortida a una nova temporada i ho volem fer tenint el públic ben a prop.
La TTP és una associació que permet als professionals que en formem part intercanviar experiències i créixer en la nostra activitat professional. Accions com la d’avui són un reflex de la nostra voluntat de tirar endavant i de continuar fent espectacles siguin quines siguin les circumstàncies econòmiques i polítiques que visqui la nostra societat.
La crisi econòmica que fa anys que venim patint ha afectat totes les activitats professionals del nostre país, i el teatre no n’és cap excepció. La continuïtat de l’associació i de les companyies que en formen part s’està veient clarament amenaçada i és per això que creiem que la millor manera per tirar endavant és sumar esforços i buscar solucions creatives.
Ara bé, des de la TTP no ens resignem a que la crisi econòmica es tradueixi, com alguns semblen voler, en decadència cultural. La cultura és font de sensibilitat, idees, emocions i creativitat. Com a societat no podem prescidir-ne i creiem indispensable cercar solucions més imaginatives i innovadores que les ja conegudes, repetitives i inoperants retallades o les previsibles i descarades pujades de l’iva.
Estimats dirgents del nostre país, estat i continent: ja portem uns quants anys fent esforços i adaptant-nos a les dureses i a les dificultats del temps que ens toca viure per culpa d’uns quants i creiem que ha arribat el moment d’egixir-los un esforç per ser una mica més creatius i originals. Poden començar per venir més al teatre, potser s’inspiraran.
El que avui es podrà veure a Lleida, ……….és una mostra de la feina que, tot i els impediments, s’entesten en continuar fent les 36 companyies que formen part de la TTP. Esperem que en gaudiu molt  perquè la temporada, malgrat tot i gràcies a vosaltres, comença.

Molt bon curs i visca el teatre! 

Informació completa de la Jornada al següent enllaç: